Adriaan Hoogduijn

Adriaan Hoogduijn:adriaan-hoogduijn-hyarchis

Na enkele maanden in functie als Chief Operating Officer bij Hyarchis wordt het tijd om mijzelf eens voor te stellen. Mijn naam is Adriaan Hoogduijn, 31 jaar, afkomstig uit Den Haag en sinds enkele jaren woonachtig in Kaunas, de tweede stad van Litouwen. In de afgelopen jaren heb ik hier een consultancy bedrijf opgebouwd, waarmee ik buitenlandse bedrijven help om een aanwezigheid op te bouwen in Litouwen. Dit gaat veelal om start-ups, scale-ups en bedrijven die op zoek zijn naar uitbreidingsmogelijkheden in nieuwe markten.

Opbouwen development team

Tot deze laatste categorie behoort Hyarchis. Afgelopen december kwam ik in contact met Andre van der Doelen, de eigenaar en algemeen directeur van Hyarchis. Het doel was om een development team op te bouwen, waarmee de product suite van Hyarchis sterk wordt vernieuwd. Hiervoor heb ik in de eerste helft van dit jaar een kantoor opgebouwd dat afgelopen zomer is ingewijd door minister Sigrid Kaag.

De samenwerking met Hyarchis beviel zodanig dat ik ben blijven plakken. Tevens heb ik de verantwoordelijkheid genomen om het development proces grondig te vernieuwen. Ons team in Litouwen telt inmiddels twaalf software ontwikkelaars en deze groep vormt de basis voor de vernieuwing van onze product suite. Begin volgend jaar plukken onze klanten hiervan de eerste vruchten. We lanceren dan een sterk verbeterde versie van HDC en gaan we live met Blurrify, ons eerste product dat is gebaseerd op artificial intelligence. Met Blurrify kunnen onze klanten hun archieven doorspitten om niet toegestane data automatisch te blurren. Hiermee stellen we onze klanten in staat om met een druk op de knop GDPR-compliant te worden.