Succesvolle inzet Document Management bij Hypotheekverstrekker Stater

Stater

Stater verzorgt de administratieve verwerking, de afhandeling en het beheer na het afsluiten van een hypothecaire lening via een bank of geldverstrekker. Een dienstverlener die zelf niet in de picture staat, maar wél voor maar liefst 35 geldverstrekkers deze verantwoordelijkheid op zich neemt. Stater is de grootste hypotheekserviceprovider van Nederland met een marktaandeel van 40 procent. Het bedrijf heeft ruim 1.3 miljoen leningen in haar systemen; een imposant aantal. Al ruim 15 jaar wordt Hyarchis Document Management, nauw gekoppeld aan Staters eigen applicaties, ingezet voor het beheren van alle portefeuilles van de geldverstrekkers.

Het document management systeem is het hart van de operatie. Hyarchis is duidelijk meer dan alleen een archiefsysteem, want het verzorgt ook de werkstromen binnen de operatie. Hyarchis maakt een werkverdeling op basis van de indexering. Dit is een hele klus met 25.000 documenten per week. Naast de medewerkers van Stater hebben ook de geldverstrekkers toegang tot de dossiers van hun klanten. Uiteraard is per geldverstrekker nauwkeurig ingesteld welke dossiers zichtbaar mogen zijn en welke moeten worden afgeschermd.

Hypotheekportefeuilles kennen de nodige verschuivingen. Dit betekent dat Stater inmiddels ook specialist is in conversies van portefeuilles van de ene geldverstrekker naar de andere. Door de jarenlange samenwerking met Hyarchis op dit gebied is er een conversie specialisme gegroeid. Hyarchis zorgt ervoor dat de honderdduizenden dossiers veilig, compleet en geruisloos van de ene naar de andere geldverstrekker worden geloodst.

Meer weten over de samenwerking tussen Stater en Hyarchis? Klik hier voor de uitgebreide klantcase.