Minister Sigrid Kaag opent kantoor Hyarchis in Litouwen

Minister Kaag Hyarchis

Koning Willem-Alexander en minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking brachten afgelopen week een bezoek aan de Baltische staten. Een onderdeel van het staatsbezoek vond afgelopen vrijdag plaats bij Hyarchis, specialist in content en online samenwerkingsoplossingen, in Litouwen. Hier ontmoette minister Kaag naast Hyarchis nog zes andere Nederlandse bedrijven die hun weg naar Kaunas, de tweede stad van Litouwen, vonden. Tijdens haar bezoek gaf de minister het officiële startschot voor de activiteiten van Hyarchis in het ‘Silicon Valley’ van de Baltische staten.

Onontdekte techhub

Minister Kaag ontmoette in Litouwen uitsluitend techbedrijven met ieder een eigen identiteit, maar allemaal hebben ze dezelfde drijfveren om naar Litouwen uit te breiden. De bedrijven willen groeien en merkten in Nederland dat het talent om dit te realiseren schaars is geworden. Andre van der Doelen, oprichter en algemeen directeur van Hyarchis, bevestigt dit tijdens het staatsbezoek: “Omdat talent in Nederland lastiger aan te trekken is, hebben we na onze zoektocht besloten om in Litouwen een team samen te stellen. We merken dat we hier toptalent aan kunnen trekken, waardoor onze productontwikkeling een stuk sneller gaat. Litouwen, en dan met name Kaunas, is voor ons en andere techbedrijven een onontdekte hub. Bovendien is in deze stad de grootste technische universiteit van de Baltische staten gevestigd, waardoor we zeker weten dat de best geschoolde mensen in de buurt zitten.”

De ontmoeting had tot doel om de minister te informeren over de drijfveren achter de uitbreiding naar Litouwen en de ervaringen van de Nederlandse ondernemers in het land.  Nadat Hyarchis  afscheid nam van minister Kaag gingen ze van start met het openingsfeest van het kantoor in Litouwen. Hierbij waren niet alleen nieuwe collega’s aanwezig, maar ook vertegenwoordigers van de lokale universiteiten, het nationale investeringsagentschap, zakenpartners en de gemeente. Van de laatste ontving Hyarchis een officiële stadsvlag als welkomstgeschenk die inmiddels een plaats heeft gevonden op het kantoor in Eindhoven.

Hyarchis is erg dankbaar voor de warme ontvangst in Litouwen!

Lees hier het artikel over het ministersbezoek in Het Financieele Dagblad!