Na een jaar hard werken heeft Hyarchis de ISO 27001 certificering halverwege oktober in ontvangst genomen. Met de toekenning van het ISO 27001 certificaat voldoet Hyarchis aan de belangrijkste internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging (informatiebeveilingsbeheersysteem (ISMS). Het behalen van het certificaat is een belangrijke stap waarmee Hyarchis laat zien dat informatieveiligheid topprioriteit heeft binnen het bedrijf.

De ISO 27001-norm is een raamwerk van procedures dat ervoor zorgt dat risico’s op het gebied van informatiebeveiliging adequaat worden beheerd. Dit betekent concreet dat de organisatie alle risico’s op het gebied van informatiebeveiliging documenteert en risicoblootstelling tot een absoluut minimum wordt beperkt. Dit betreft niet alleen het voldoen aan de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), maar grijpt in op breedspectrum van beveiligingsvraagstukken. Dit varieert van toegangscontrole in de kantoorruimtes tot een gedetailleerd disaster recovery plan.

Adriaan Hoogduijn, Chief Operating Officer bij Hyarchis: “Het behalen van de ISO 27001 certificering geeft onze klanten een belangrijk signaal dat we het informatieproces goed beheersen en dat alle gegevens goed beveiligd zijn. Daar zijn we trots op. Ons document management systeem is marktleider in de financiële dienstverlening en bevat meer dan 90% van alle hypotheekdossiers in Nederland. Ik durf gerust te stellen dat onze klanten één van de gevoeligste databases in Nederland beheren en om die reden is het van belang dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat wij onze informatiebeveiliging goed op orde hebben.”

De urgentie bij Hyarchis om de ISO 27001 certificering te behalen is vooral ingegeven door het feit dat steeds meer van onze klanten hun document management systeem in een cloud-omgeving willen hosten. ” Naast een virtual private cloud doen wij dit ook op een zogenaamde multi-tenant omgeving. Hierbij is het van het grootste belang dat er geen informatie kan lekken tussen accounts die eigendom zijn van verschillende klanten. Tijdens het certificeringstraject is deze scheiding van omgevingen kritisch bekeken en deze test hebben wij goed doorstaan”, aldus Hoogduijn.

Het behalen van de ISO 27001 certificering betekent dat wij u kunnen garanderen dat wij:

  • Uw klantgegevens optimaal beschermen;
  • Risico’s rondom informatiebeveiliging tot een absoluut minimum terugbrengen;
  • Informatiebeveiliging een centrale plaats geven in ons document management systeem;
  • Naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) waarborgen;
  • De zekerheid te geven dat uw data in goede handen rust en met de grootst mogelijke zorg wordt omgeven.
Terug naar feed