FNV kiest voor Hyarchis Legal

FNV

Vakbond FNV implementeert de software-oplossing Hyarchis Legal. De oplossing ondersteunt de vakbond bij de digitale afhandeling van de juridische dienstverlening op het gebied van werk en inkomen voor de regiokantoren van de afdeling Individuele Belangen Behartiging. Het samengaan van de vier vakbonden FNV Bouw, FNV Sport, Abvakabo FNV en FNV Bondgenoten resulteerde in het gebruik van drie systemen. Om een digitale werkwijze verder door te voeren, ontstond vanuit de FNV een sterke vraag naar één overkoepelend systeem dat de samenwerking tussen medewerkers bevordert en informatie inzichtelijker maakt.

Inmiddels is FNV in november 2017 live gegaan met Hyarchis Legal en werken er, verdeeld over zes regio’s zo’n 400 medewerkers met het systeem

Centraal platform

De software Hyarchis Legal biedt hiervoor de oplossing. Hyarchis Legal ondersteunt digitaal werken vanaf ieder apparaat. Alle betrokkenen kunnen over een zaak communiceren via één platform: een systeem waarin alle informatie rondom een zaak centraal geregistreerd, beheerd en gedeeld wordt. De software-oplossing omvat een online werkomgeving met modules voor klantcommunicatie en documentmanagement. Met het systeem is het tevens mogelijk dat juristen van de FNV vanuit verschillende regio’s werk van elkaar overnemen, doordat alle stukken centraal worden opgeslagen. In 2018 wordt het systeem gekoppeld met de digitale omgeving van de Rechtspraak.

“Cliënten worden veeleisender, verdienmodellen staan onder druk, de concurrentie groeit en de vaste werkplek vervaagt”, vertelt Marijke Vos, CCO van Hyarchis. “Om toekomstbestendig te zijn, is het van belang dat zaak- en documentprocessen worden gedigitaliseerd. Omdat Hyarchis Legal speciaal ontworpen is voor de juridische sector, is de FNV in staat om deze stap binnen een korte tijd te zetten. De beoogde livegang is rond de jaarwisseling, momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de voorbereiding.”