Finzie biedt innovatief financieel advies met behulp van Hyarchis

Finzie biedt innovatief financieel advies met behulp van Hyarchis

De financiële markt verandert. De consument verandert. En daardoor komt de verhouding tussen consument en financieel dienstverlener in een nieuw daglicht te staan. Beide partijen zijn op zoek naar nieuwe vormen van zaken doen. Eén van die nieuwe vormen is dat er méér sprake is van samenwerken. En die samenwerking gaat steeds vaker via digitale communicatiekanalen. Voor ROMEO Financiële Diensten zijn deze ontwikkelingen aanleiding om te starten met een nieuw concept: Finzie. Een franchiseformule die proactief de grote en kleine geldzaken van consumenten optimaliseert. Hierdoor zijn deze consumenten altijd het beste uit en hoeven ze zich geen zorgen te maken of hun geldzaken wel op orde zijn. Hyarchis is vanaf het eerste moment betrokken geweest bij de opstart en ontwikkeling van het onderliggende systeem voor haar front-, mid- en backoffice. Ook heeft Hyarchis de website gerealiseerd.

Een wervelende start voor Finzie

Het verhaal van Finzie kenmerkt zich door een wervelende start. In slechts negen maanden is de volledige formule ontwikkeld en opgestart. Vanaf december 2016 is Finzie live met een franchiseconcept dat full service (hypotheek)advies biedt aan consumenten, tegen een zeer scherp tarief. Dat advies is het begin van een brede en langdurige adviesrelatie. Maandelijks ontvangen klanten op innovatieve en proactieve wijze advies over mogelijke kostenbesparingen in hun verzekerings- en hypotheekpakket. Daarnaast worden ze, gebaseerd op wijzigingen in de persoonlijke situatie, geattendeerd op producten die beter passen of financiële beslissingen die genomen zouden moeten worden. De doelstelling van Finzie is haar klanten te ontzorgen op het gebied van de financiële huishouding.

Hyarchis-oplossingen achter Finzie

Om deze vernieuwende en unieke dienstverlening mogelijk te maken, is een omgeving nodig waar adviseur en klant, naast de fysieke locaties, een online werkplek hebben. Daarvoor is een systeem nodig dat de front,- mid- en backoffice met elkaar koppelt en 100 procent webgebaseerd communiceert. Immers, de contacten tussen de coaches van Finzie en de consumenten zijn plaats- en tijdonafhankelijk. Ook het delen van stukken, zoals loonstroken en paspoortkopieën, vindt volledig online plaats. Met andere woorden: een naadloze koppeling tussen verschillende systemen is onmisbaar. Hyarchis heeft een lange historie in document management systemen en is hierin een grote speler binnen de hypotheekmarkt. Finzie is de eerste klant van Hyarchis die het Hyarchis Digital Platform binnen de financiële dienstverlening in zijn volledigheid inzet. Hyarchis Digital Platform is de krachtige combinatie van webgebaseerde procesondersteuning, document management, customer communication management en content management. Deze combinatie zorgt ervoor dat Finzie haar diensten zo volledig mogelijk geautomatiseerd kan leveren: van het allereerste contactmoment tot en met de fase waarin de langdurige adviesrelatie plaatsvindt. Daarnaast worden additionele zaken, zoals rekentools, via webservices gekoppeld aan het Hyarchis platform. Ook is er volledige aansluiting met het Hypotheken Data Netwerk (HDN), voor een efficiënte afhandeling van de hypotheekaanvraag. Finzie voldoet aan de HDN Standaard en is gecertificeerd. Met de systemen van Hyarchis is Finzie in staat om data en documenten efficiënt in te zetten, de propositie waar te maken en de gehele keten zo strak mogelijk in te richten.

Centraal stellen van de klant

Finzie stelt de klant centraal en wil haar dienstverlening tegen een scherp tarief aanbieden. Om dit mogelijk te maken, is technologie nodig die gemak, snelheid, efficiënte en financiële verantwoording ondersteunt. Finzie vraagt slechts 25 euro per maand voor het beheer van de hypotheek, alle verzekeringen en spaarrekeningen. Finzie treedt in contact met de klant op de relevante momenten met relevante onderwerpen. Op deze manier onderscheidt de organisatie zich van andere financiële adviesorganisaties.

De samenwerking tussen Finzie & Hyarchis

Zowel Finzie als Hyarchis zien de samenwerking als een joint effort. Er is geen sprake van een klassieke klant-leverancier relatie, het gaat om co-creatie en samenwerking. Dit mooie partnership is gegroeid door de scrumtechniek (ook) in het gezamenlijke projectteam toe te passen. Om samen aan één product te werken, is het belangrijk beiden hetzelfde beeld voor ogen te hebben. Op dit moment werkt het projectteam aan de optimalisatie van de ‘mijn-omgeving’. Consumenten kunnen dan nog makkelijker hun producten beheren. Uiteindelijk wil Finzie holistisch financieel advies bieden aan consumenten. Van hypotheek en verzekering tot spaarmogelijkheden en later ook nog op het gebied van zorg en inkomen voor later. Een missie die ongetwijfeld gaat slagen met de frisse blik van Finzie op de toekomst van financieel advies en de innovatieve technologieën van Hyarchis.