ABN AMRO Hypotheken Groep

abn-amro

ABN AMRO verwerkt jaarlijks 25 procent van alle Nederlandse hypotheekaanvragen en is de derde grootste Hypotheek aanbieder in Nederland.

ABN AMRO heeft in Nederland alle hypotheek acceptatie activiteiten in één nationaal servicecentrum gecentraliseerd. Zodra een klant de hypotheek offerte heeft getekend, komt ABN AMRO Hypotheken Groep in Amersfoort in beeld. Deze groep doet de acceptatie van de hypotheek namens de Bank en geeft een finaal akkoord. Hierna kan de klant naar de notaris om het huis te kopen. Dit proces bestaat onder ander uit het verzamelen van documenten die een klant verplicht moet aanleveren.

Vanuit diverse kanalen worden de documenten aangeleverd. Als post vanuit de regiokantoren of digitaal via email of upload in een portal. Alle documenten worden direct bij binnenkomst digitaal gemaakt en verzameld in een klantdossier. ABN AMRO werkt papierloos en volledig digitaal. Hyarchis bewaakt of het dossier compleet is. Nadat een dossier compleet is, worden de documenten beoordeeld en vinden cross-checks plaats. Finaal akkoord wordt gegeven als alle document gegevens overeenstemmen met de opgave van de klant.  ABN Amro Hypotheken Groep werkt sinds 2003 met Hyarchis ECM. In 2008 is Hyarchis Document Centric Workflow toegevoegd voor een volledig papierloos proces.