“De ene organisatie zet Artificial Intelligence (AI) in om persoonsgebonden informatie in haar archief te ‘blurren’. Weer een ander zet AI in om ID-informatie uit gescande paspoorten en ID-kaarten naar voren te toveren, met als doel juist de database te verrijken.” Deze maand praat Krijn over de tweeledige inzet van AI op paspoorten en ID’s.

In de rubriek ‘AI on the road’ behandelt Artificial Intelligence (AI) kenner Krijn vraagstukken rondom AI die hij tijdens meetings met klanten tegenkomt. Kortom, hele basale vragen en antwoorden over deze complexe materie. Deze maand behandelen we de inzet van AI op paspoorten en ID-kaarten in grootschalige archieven.

Krijn, laten we beginnen bij het verwijderen van ID-informatie met de inzet van AI. Welke vraagstukken kom je tegen?
De vraagstukken die spelen rondom het verwijderen, beter gezegd het niet toegankelijk maken van ID-informatie, ontstaan in de meeste gevallen vanuit een AVG-gedachte. Diverse organisaties kampen met grote archieven met daarin duizenden kopieën van paspoorten en ID-kaarten. Met de huidige wet- en regelgeving is het van belang dat gegevens zoals BSN-nummers niet meer toegankelijk zijn.

Onlangs publiceerde InFinance een artikel hierover. In dit artikel wordt ingegaan op de juiste verwerking van BSN-nummers en de regels van de AP (Autoriteit Persoonsgegevens). Met de inzet van AI zijn organisaties in staat, zelfs bij verouderde en complexe archieven, om de BSN-nummers op te sporen en te ‘blurren’.

Heb je een voorbeeld van informatie die organisaties wil wegpoetsen?
Vroeger werd het BSN-nummer van bijvoorbeeld een klant of organisatie genoteerd en opgeslagen in het dossier. Tegenwoordig geldt dat BSN-nummers, indien er geen grondslag voor is, niet meer aanwezig mogen zijn bij bijvoorbeeld de aanvraag van een hypotheek. Alleen als dit daadwerkelijk wordt afgesloten is er grondslag voor het opslaan van het BSN-nummer. Veel organisaties zijn hierdoor bezig met de vraag: ‘Hoe maak ik dit nummer niet meer toegankelijk?’

Welke rol speelt AI hierbij?
Het is handmatig niet te doen om specifieke informatie uit gescande paspoorten en ID-kaarten te halen. Paspoorten zijn liggend, staand of scheef gescand of met twee op één pagina gezet. Tel daar de uiteenlopende paspoortontwerpen – ieder land kent een eigen ontwerp – bij op en voilà, daar heb je je uitdaging.

Automatisering is de eerste stap. Alleen, wat doe je als niet alleen het vinden veel variabelen kent, maar ook het blurren? Dan komt AI om de hoek kijken. Met behulp van OCR technologie zoeken we heel gericht, tot bijna 100% nauwkeurig, naar BSN-nummers. Eenmaal gevonden zorgt AI dat deze nummers ‘geblurd’ worden, waardoor ze niet meer herkenbaar zijn.

Waar zit dan de moeilijkheid waar je met AI op inspeelt?
Men weet vaak niet precies waar paspoorten en ID-kaarten zich bevinden. Veelal zijn deze niet als zodanig aangeduid en staan ze ergens in een 50-pagina tellend dossier. AI spoort deze op, ongeacht het bestandtype, bestandsnaam of grootte en zorgt uiteindelijk dat BSN-nummers niet meer toegankelijk zijn.

Als ik het goed begrijp wordt AI niet alleen gebruikt om info uit de database te verwijderen, maar ook om informatie aan de database toe te voegen? Vertel…
Klanten gebruiken AI inderdaad ook om hun archief verrijken. Paspoorten en ID-kaarten zijn in het verleden nog wel eens niet goed geregistreerd omdat die behoefte er niet was. Klanten hebben deze dagen bijvoorbeeld wel de behoefte om informatie op te slaan om haar klanten beter te bedienen of om te voldoen aan regelgeving.

Ik ben benieuwd, kan dat?
Ja dat kan, alleen is daarvoor ook de inzet van AI gevraagd. Wil je als organisatie graag
de data herkennen van ID-kaarten of paspoorten in het archief dan kunnen onze AI oplossingen daarbij helpen.

Of je nu ID-informatie wilt ‘wegpoetsen’ uit je archief of juist wil toevoegen aan je database, AI works both ways!

Lees meer over onze Business Intelligence en Governance oplossingen.

Terug naar feed