Lexpo ’18 event: Legal innovation at it’s best!

martijn_claudia

“Legal innovation at it’s best” – dit was het thema van het afgelopen Lexpo ’18 event in Amsterdam. Twee volle dagen waar gesproken werd over de laatste trends in legal innovation. Ook Hyarchis kon natuurlijk niet ontbreken op dit congres waar de grootste advocatenkantoren uit binnen en buitenland aanwezig waren. Het was dan ook de tweede keer dat wij deelnamen aan dit congres, maar dit keer was het toch anders. Waar het vorig jaar nog een echte kennismaking met de Legal sector was, stonden wij daar dit jaar om Hyarchis daadwerkelijk te presenteren als de partij die vanuit de Fintech nu ook met Legaltech de juridische sector gaat helpen met hun digitale transformatie naar volledig digitaal werken. Dit komt niet alleen maar doordat inmiddels 400 juristen bij FNV rechtsbijstand dagelijks met de Hyarchis Legal oplossing werkt, maar ook doordat we met het aantrekken van Martijn Voorveld als Business Development Manager nu ook volledig focus op deze markt hebben.

Naamsbekendheid

Het doel om onze naam bekender te maken in de markt is dan ook zeker behaald. Van diverse bezoekers kregen wij immers te horen dat de naam Hyarchis steeds vaker gehoord wordt in de markt en dat onze boodschap helder en onderscheidend is. Het feit dat we onderscheidend waren werd daarnaast nog extra gevoed door de Hyachis Tony chocolony reep in de goodybag van het congres. Deze viel erg in de smaak waar we tot op de dag van vandaag nog steeds reacties op krijgen.

Innovate, Grow and Stay Ahead

De circa 350 bezoekers uit alle hoeken van de wereld werden gedurende deze dagen met name meegenomen in de wereld van AI, blockchain, Legal Project management en de toegevoegde waarde van technologie ten gunste van je klantrelatie. Alles was er natuurlijk op gericht om de kwaliteit hoog te houden, continuïteit te waarborgen, efficiënt te werken en continue te voldoen aan de verwachting van de veranderende klantbehoefte. Kortom Innovate, Grow and Stay Ahead. Dat innoveren is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De advocatuur is van nature enigszins conservatief en zien nog steeds innovatie vaak meer als bedreiging dan als kans. Iedereen beseft zich ondertussen dat men de technologie meer moet gaan omarmen en langzaam worden de stappen gezet richting het concreet toepassen. Een veel gehoorde opmerking van de sprekers was dan ook “wacht niet af, maar kom in actie”. Eén van de laatste sprekers tijdens het congres sloot zijn presentatie dan ook af met de zin: “Go out and preach” nadat hij 10 voorbeelden had benoemd hoe, wat en waar de mindset binnen de juridisch sector moest veranderen. In het kort kwam het er op neer dat technology een onderdeel moest zijn van het hele systeem vanaf de opleiding tot aan de rechtspraak en dat een advocaat niet zaligmakend is.

Ook dit laatste komt weer goed overeen met de uitgangspunten van Hyarchis Legal waarbij we het hele proces van cliënt tot rechtspraak en van lead tot dossier volledig digitaliseren zodat de professional zich voornamelijk kan richten op zijn/haar primaire werkzaamheden namelijk het geven van juridisch advies waarbij technology ingezet wordt om sneller en kwalitatief hoogwaardig besluiten te nemen en het contact met de cliënt zo optimaal mogelijk te houden.

Kortom Hyarchis kijkt terug op een geslaagd Lexpo ’18 event.